Zwangerschap Berekenen

Lees hier alles over het berekenen van je zwangerschap

Zwangerschapsduur berekenen

Als je eenmaal weet dat je zwanger bent, wil je ook direct weten hoe lang je dan al ongeveer zwanger bent. Als je weet hoe lang je ongeveer zwanger bent, heb je namelijk ook een beter inzicht in de datum waarop je zal bevallen.

Het berekenen van de zwangerschapsduur kan op verschillende manieren. Zo kun je gebruik maken van een zwangerschapstest die niet alleen aangeeft of je zwanger bent, maar ook een indicatie geeft van het aantal weken dat je ongeveer zwanger bent. Deze zwangerschapstesten zijn vaak gewoon te koop bij een luxe drogisterij of een apotheek.

Je hoeft echt niet per se een zwangerschapstest te kopen om erachter te komen hoe lang je al ongeveer zwanger bent. Er zijn namelijk ook verschillende online zwangerschapscalculators, die jou een indicatie geven van het aantal weken dat je ongeveer zwanger bent en de datum waarop je (ongeveer) zal bevallen. Net als bij zwangerschapstesten, zijn de gegevens die je opdoet door het invullen van een online calculator slechts een indicatie van het aantal weken dat je zwanger bent en de bevallingsdatum. Je kan er dus niet vanuit gaan dat deze gegevens exact kloppen.

Hoe kan ik mijn zwangerschapsduur berekenen met een online calculator?

Het vinden van een online zwangerschapscalculator die jouw zwangerschapsduur kan berekenen, is erg eenvoudig. Zoek in een zoekmachine op de term ‘zwangerschapsduur berekenen’ en je komt vanzelf bij enkele calculators terecht.

BabyOok het invullen van deze calculators is niet moeilijk. Je hebt namelijk maar twee gegevens nodig om de calculator in te vullen. Deze gegevens zijn de eerste dag van de laatste menstruele cyclus en het gemiddeld aantal dagen in jouw menstruele cyclus. Vaak is dit 28, maar bij sommige vrouwen kan dit ook meer of minder zijn dan 28. Dit kun je eenvoudig invullen door het aantal dagen te selecteren. Het selecteren van de eerste dag van de laatste menstruele cyclus kan vaak erg eenvoudig door een dag te selecteren in de kalender.

Heb je beide gegevens ingevuld en nogmaals gecontroleerd, dan hoef je slechts nog te klikken op ‘berekenen’ of ‘zwangerschapsduur berekenen’ en je krijgt direct resultaat. Nogmaals: de gegevens die worden opgedaan met een online calculator of met een zwangerschapstest zijn een indicatie: houd dus niet blindelings aan deze gegevens vast. De duur van de zwangerschap is namelijk per vrouw verschillend en hangt helemaal af van enkele persoonlijke en externe factoren.

Comments are closed.